27.12.2010

Suussasulavat pikkuleivät

200g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 keltuainen

Pilko voi ja vatkaa muruiksi. Lisää loput ainekset ja vatkaa sekaisin. Muotoile taikinasta pallo ja laita kelmun sisällä jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja leikkaa muotilla pikkuleipiä. Päälle voi laittaa vaikka M&M-karkkeja tai sitten valmiiden väliin hilloa tms. Paista 200 asteessa 4-10min, kannattaa pitää silmällä etteivät pala. Pikkuleipien on tarkoitus jäädä vaaleiksi. Ovat parhaimmillaan kotvasen paistamisen jälkeen, kun ovat ehtineet pehmetä. Jos laitat pikkuleipien väliin hilloa ja sokeroit ne, se kannattaa tehdä heti kohta paistamisen jälkeen, kun ovat hiukan jäähtyneet.

Makeita ovat, mutta sulavat suussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti