30.11.2010

Joulun odotusta








Kuvat: WeHeartIt.

Designia keittiöön

Termoskannu.

Termosmuki. Ainakin ausseissa sai kahvilassa kahvin halvemmalla, kun oli oma muki mukana.

Vesipullo.


Tanskalaisen Steltonin malliin. Huolisin nuo kaikki. :)

Muumi-unia

Yksi suosikkipiirroshahmoista on kotimainen Muumi. Nyt meidän makuuhuoneessamme voi nähdä mustavalkoisia muumimaisia unia... Nämä Iltamuumi-pussilakanat ja tyynyliinat kutsuivat äänekkäästi Anttilan alennuksesta. Pakkohan ne oli hankkia. :)



Mukaan lähti myös Yömuumi-tyynyliina, sekä kuvassa näkyvä Unimuumi-tyynyliina.

Tonttuilua

Flunssaa pukkaa ja tämänpäiväisen sairauslomapäivän jälkeen voikin huoletta sairastaa pari päivää vapaa-ajallaan... Väsyttää, mutta uni ei tule. Niinpä olen keskittynyt lukemiseen, nenän pyyhkimiseen ja yskimiseen. Sen verran tein, että paketoin kummilasten joululahjat. Kääreissä on käytetty kierrätyspaperia ja kaikki muukin paketoinnissa käytetty on kierrätystavaraa. Paitsi karamellitikut, jotka antavan hieman väriä paketteihin ja maistuvat varmasti lapsukaisten suussa.






29.11.2010

Kierrätystä ja ekologisuutta

Olen aina tykännyt tuunailla vanhasta uutta. Kirppisten ja kierrätyskeskusten kiertäminen on hauskaa ja sieltä voi löytyä vaikka minkälaisia aarteita. Roskalavat ja esimerkiksi vanhojen rakennusten purkutavarakasat ovat oivia paikkoja todellisille löydöille mikäli jaksaa lähteä dyykkaamaan. Vieläkin harmittaa se ihana valkoinen kulunut pieni vanha ovi, jonka kerran löysin roskalavalta ja otin mukaani, mutta joka myöhemmin muuttotohinoissa unohtui entiseen kotiin. Siitä olisi tullut loistava olohuoneen pöytälevy.

Myös omaa nurkkiin kertynyttä tavaraa on hyvä kierrättää roskiin heittämisen sijasta. Olemme nyt hiljalleen yrittäneet pyrkiä eroon kaikesta turhasta ja liiasta tavarasta ja niinpä kävimme viemässä lauantaina kirpputorille monta laatikollista vaatteita ja tavaraa.

Lampun varjostin ämpäristä.

Tyynynpäälliset vanhoista matoista.

Puupalikoita voi uudistaa helposti maalilla ja sabluunoilla.

Väriä saumoihin ja saumat näkyviin. Antaa saumurin surista!

Vanhasta peltirasiasta tehty kello.

Yrttipenkit voi merkitä näinkin. 


 Neljä ensimmäistä kuvaa on napattu Dekon sisustusideoista ja kaksi viimeistä olen joskus tallentanut jostain käytettyjen / kierrätystavaran nettisivuilta...

26.11.2010

My own rocky road

Jäätelön syönti on jäänyt hyvin vähälle näin kylmään vuodenaikaan, mutta eilen innostuin tekemään pitkästä aikaa jäätelöä. Valmistaminen ottaa aikaa, mutta lopputulos on ehdottomasti kaiken ajankäytön ja vaivannäön arvoista! Olen laittanut tähän kaikkea rakastamaani herkkua - tummaa suklaata, vaahtokarkkeja, macademiapähkinöitä ja valkosuklaata. Tämän parempaa jäätelöä saa hakea.




180g tummaa suklaata
4½ dl maitoa (kevyt- tai täysmaitoa)
5 kananmunan keltuaista
125g hienoa sokeria
5 dl kuohukermaa
kourallinen minivaahtokarkkeja
macademiapähkinöitä
10 palaa valkosuklaalevystä

Sulata suklaa vesihauteessa, jätä jäähtymään. Kuumenna maitoa teflonkattilassa, anna lähes kiehahtaa. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kuuma maito. Kaada seos kattilaan, keitä alhaisella lämmöllä puukauhalla koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on niin paksua, että se pysyy lusikan kuperalla pohjalla ja siihen jää vana kun vedät sormella sitä pitkin. ÄLÄ ANNA KIEHUA. Sekoita suklaa kastikkeeseen ja siivilöi kulhoon. Jäähdytä ja lisää sitten viileään seokseen vatkattu kerma. Lisää lopuksi vielä pähkinät, vaahtokarkit ja puolitetut valkosuklaan palaset. Pakasta ja nauti. SLURPS.

25.11.2010

The beauty of snow

Ihanaa, kun pääkaupunkiseudullakin on maa valkoisena. Vaikka tuulessa ja tuiskussa viima saakin välillä haukkomaan henkeä, niin nämä luonnon omat "jalokivet" tekevät sen ihan pelkällä olemassa olollaan. Kaunista, eikö olekin?


















Kuvat: Crookedbrains, CoolPictureGallery, Chartreuse.

Se kukkii sittenkin!



Viime syksynä saimme tuparilahjaksi orkidean, joka kukki kauniisti. Sen jälkeen olemme hellineet ja hoivanneet sitä odottaen ja toivoen, että se kukkisi uudestaan. Toisen orkidean kanssa kävi niin, että kun siihen ilmestyi nuppuja, niin Mango-kissamme mielestä nuput olivat hirmuisen hyviä tassupallon pelaamiseen, eikä yksikään nuppu valitettavasti ehtinyt kukaksi asti. Kun jokin aika sitten huomasimme nuput tässä orkideassa, saatoimme vain toivoa, ettei Mango muistaisi loistavaa ideaansa. Kop kop, vielä ainakin kukka on saanut olla rauhassa ja nyt ensimmäinen nupuista on auennut. Vuosi tätä on odotettukin.

Inspiraatiota neulomiseen



Kuvat 1-3: Deko.

Granny-valaisin, Casamania.

Tässä olisi vähän uusia ulottuvuuksia neulomisesta innostuneille. En kyllä itse ole noin suurilla puikoilla vielä neulonut, mutta uutta erilaista ilmettä ja lämpöähän näillä ideoilla saisi mm. huonekaluille. Suurten puikkojen ja paksun langan etu on siinä, että valmistuu ainakin nopeasti. :) Toissa talvena innostuin neulomaan paksusta langasta (olisikohan ollut Novitan valikoimista) pipoja alla olevaan tyyliin... Olisikohan taas aika tarttua puikkoihin?