10.1.2011

Kasvislasagne



Tämä taitaa olla muuntumassa ruokablogiksi.. No ei sentään, mutta tämän herkkureseptin aion kyllä jakaa. Ostin Citymarketista tuorepasta-lasagnelevyjä ja pyörittelin päässäni reseptiä. Tähän sitten päädyin ja maukasta sain aikaiseksi.

Tomaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 yksikyntistä valkosipulia
3 porkkanaa hienona raasteena
500g paseerattua tomaattia
nippu tuoretta basilikaa
vastarouhittua mustapippuria
ripaus suolaa ja sokeria

Ruskista kattilassa öljyssä murskatut valkosipulit. Lisää porkkanaraaste ja paseerattu tomaatti sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu basilika, sekoita ja anna hautua 5 minuuttia.

Soijarouhekastike:
1½ dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
2 rkl Ketjap Manis -soijakastiketta
1 Fond du Chef -kasvisliemivalmisteannos tai kasvisliemikuutio
1 sipuli pilkottuna
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sinappia
1 rkl ketsuppia
1 rkl savunmakuista grillikastiketta
jauhelihamaustetta
yrttisekoitusta
paprikajauhetta
chiliä
puoli purkillista smetanaa
pieni pala mustaa Koskenlaskijaa

Laita kattilaan vesi, soijarouhe, kasvisliemivalmiste ja soijakastike. Keitä hiljalleen sekoitellen n. 5 minuuttia. Kuullota sipuleita hieman ja lisää ne soijarouheen sekaan. Lisää venhäjauhot ja 1 dl vettä kattilaan. Sekoita. Lisää myös mausteet, juusto ja smetana. Anna hautua 5-10 minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Lisäksi tarvitset:
tuorelasagnelevyjä (minulla meni miltei kaksi pakkausta isoon vuokaan)
1 kesäkurpitsa ohuina siivuina

Peitä vuoan pohja lasagnelevyillä. Lado sitten joka toiseen kerrokseen soijarouhekastiketta ja joka toiseen tomaattikastiketta. Tomaattikastikkeen päälle laita aina kesäkurpitsasiivuja. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastike ja kesäkurpitsasiivut. Kesäkurpitsojen päälle voi suihkauttaa oliiviöljyä ja ripotella mustapippuria ja basilikaa. Vastaavasti voi laittaa juustoraastetta, mutta sitä tämä lasagne ei kylläkään kaipaa. Paista 170 asteessa noin 20-25 minuuttia tai tuorepastapakkauksen ohjeen mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti