30.1.2011

Mutakakku

Jos oli eilinen mukava päivä, niin ei jäänyt tämäkään huonommaksi. Päivä vierähti rattoisasti hyvän ruuan, viinin, Wiin ja ystävien seurassa. Kolmen ruokalajin lounaan päätti herkullinen  mutakakku, jonka ohje löytyy Fazerin leivontasuklaan pakkauspaperista.


200g tummaa Fazer Ögon Bak & Dessert suklaata
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
200g voita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun ja jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25cm). Paista uunin keskiosassa n. 12 min. Kakun on hyvä antaa jäähtyä kunnolla ja jähmettyä. Sen voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua. Tämä tarjoiltiin tomusokerin sekä omatekoisten suklaakoristeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti