15.2.2011

Makua fajitaksille

Teimme eilen pitkästä aikaa fajitaksia. Täytteenä oli perussettinä tomaattia, kurkkua sekä jäävuorisalaattia. Tofukuutiot maustettiin oliiviöljyllä, soijakastikkeella sekä chilillä ja paistettiin pannulla. Lopuksi ne kuorrutettiin maissilastumuruilla (kiitos tästä vinkistä ystävälle, toimii loistavasti!). Lisäksi valmistin guacamolea sekä salsaa.
 



Salsa:
1 rkl öljyä
1 sipuli pilkottuna
1 vihreä paprika pilkottuna
1 chilipaprika pilkottuna (poista siemenet, ellet halua todella tulista)
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria (kuivattua)
2 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria, sokeria
1 tlk (400g) tomaattimurskaa (laitoin Muttia, koska maistuu parhaimmalta)

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja paprika. Keitä kunnes vihannekset pehmenevät. Lisää chilipaprika, valkosipuli ja mausteet ja kypsennä n. 5 min. Lisää sitten tomaattimurska ja keitä vielä 5-10 min, jotta kastike sakenee. Tarkista maku. Salsa maistuu sekä kuumana että kylmänä ja toimii loistavana dippinä maissilastuille tai vaikkapa grissineille.

Guacamole:
2 kypsää avokadoa
2 kaltattua (kuorittua) tomaattia
½ sipuli
1 limen mehu
1/4 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
½-1 tl chilijauhetta tai tuoretta chiliä maun mukaan
2 rkl ranskankermaa

Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha lusikalla. Kuori tomaatit ja leikkaa pois kannasta jäävä kova osa tomaatin sisältä. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi, sileäksi massaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti