27.9.2011

Viesti

Tämmönen löyty yks päivä kirjahyllystä. Kyllä ne on pienet asiat, jotka tuo onnen. Söpöä, eikö?


Tanssia

Tähtien ohella syksyn kirkaat lehdet ovat jotain, mitä voisin tuijotella vaikka kuinka kauan. Ei ehkä niinkään värikkäät lehdet puissa vaan värikkäät lehdet maassa ja ilmassa, leijuen tuulessa ja tanssien asfaltilla.




26.9.2011

Omppu

Terveellisen elämän eväät: omenat. Kotimaiset ja luomut - aijai, nam nam.

23.9.2011

Koti


Kodin pitäisi olla maailman paras ja turvallisin paikka. Valitettavasti niin ei kaikkien kohdalla ole. Olen yksi niistä onnekkaista, joilla on kotona hyvä olla. Tulevaisuudessa haluaisimme tarjota onnellisen kodin myös ihmisenalulle, joka on sitä vailla. Päässä muhii harrastelijan valokuvausprojekti, joka liittyy kotiin. Katsotaan, saanko ystäviä innostumaan.

19.9.2011

Lämmintä

Vedin tänään ensimmäistä kertaa tänä syksynä villasukat jalkaan. Koko päivän on palellut.

Kurkistus keittiöstä

Sisustus- ja remonttiblogeissa kurkistetaan keittiöön. Meillä kurkistetaan keittiöstä.

16.9.2011

Jaffa

Erik Bruunin Jaffa-julisteita voinee kutsua klassikoiksi. Jaffasta muistuu mieleen erityisesti lapsuuden automatkat, jolloin kylmälaukusta löytyi ruisleipien palanpainikkeeksi kylmää keltaista limua. Lisäksi sitä tuli juotua aina kipeänä ollessa.

Tänään alkaa projekti läskien eliminoiminen. Ei enää jaffaa tai muutakaan hyvää.

Voit pitää minut

Edellisen kodin taloyhtiön jätehuoneessa oli hyllykkö hylättyjä/kierrätettävää tavaraa varten. Toisin sanoen sinne sai jättää ehjää, käyttökelpoista tavaraa, jonka sitten joku toinen sai ottaa käyttöönsä. Kätevää. Nykyisessä taloyhtiössä tilaa tällaiselle ei juurikaan ole, mutta aloitimme samanmoisen perinteen siitä huolimatta. Joskus siis tulee jätettyä sinne tavaraa, jota ei jaksa kantaa kirppikselle, muttei kannata heittää roskikseenkaan. Jotain löytöjä on itsekin tullut tehtyä, ihan roskalaatikoistakin asti. Habitaren Trash design osastolta nappasin pinon käteviä kierrätyskortteja, jotka viestivät jotain hyvin ekologista ja ja meille tärkeitä arvoja. Vaikka uutenakin tulee ostettua tavaraa, kierrätys on tärkeää meille myös.

Löytö

Pysyypähän nämäkin järjestyksessä. Onneksi on Sembalot!



Johdot jemmaan

Muutama euro tuli tuhlattua messuilla, kun Johto-Jemman myyntiständillä vastaan tuli Johto-Sieppari ja Johto-Pallo. Pienehkö pallo imee sisäänsä yllättävän paljon johtoa. Kumista valmistettu pallura imee myös pölyä, siinä mielessä musta väri ei ehkä ollut ihan paras valinta. Mutta silti... Great Balls of Wire sanon minä!


Habitare

 Eilen pistäydyimme Habitare-messuilla. Viime vuonna käynti palkittiin espressokeittimellä, mutta tällä kertaa en tainnut osallistua yhteenkään arvontaan. Jotain kuitenkin käteen jäi, kuten inspiroivia ajatuksia ja kauniita asioita mielikuviin sekä järkyttävä kuume taas omaan kotiin ja sen laittamiseen. Messujen parasta antia oli Ecodesign ja Trash design erikoisnäyttelyt sekä nuorien muotoilijoiden protyypit, joita näkyi siellä täällä. Muutoin anti jäi hieman laihaksi, edes Marimekko ei ollut saapunut paikalle.












Testissä Espresso Master 100% Arabica

Kävimme tässä jokin aika sitten vihdoin ja viimein kokeilemassa, millaista kahvia saa Stockan herkusta. Kokeiluun lähti Mokkamestareiden  Espresso Master 100% Arabica, kun se mitä olisimme halunneet oli loppu. Eikä tämä ollut ollenkaan huono vaihtoehto, päinvastoin! Ehkä yksi parhaista kahveista, mitä on tullut maisteltua. Sopii loistavasti cappuccinoihin ainakin. Seuraavaksi odotellaan ystävän lankomiehen kahvikaupan avajaisia, jotta päästään tutustumaan mitä herkkuja siellä on tarjolla.

11.9.2011

Aurinkokylpy



Illanviettoa

Ystävät on parhautta. Heidän kanssaan vietetty aika vieläkin parempaa. Yhteiset hauskat hetket ruokkivat sielua ja auttavat jaksamaan arjessa. Eilinen ilta poikien kanssa syöden, pelaten ja leffaa katsellen oli huippu.







Selkärangaton

Moi. Olen Mango ja kuulun selkärangattomiin.



10.9.2011

Kissojen yö

Korkeasaaressa järjestetään joka syksy Kissojen yö, jolloin kissapedot ruokitaan yleisön nähden ja samalla kerätään rahaa uhanalaisille lajeille. Vaikka emme mitään Korkeasaaren faneja olekaan, niin Kissojen yössä on tullut muutamaan otteeseen käytyä. Amurinleopardeja uhkaa sukupuutto (luonnossa niitä elää enää noin 35 yksilöä) ja vaikka amurintiikereiden kanta saatiin suojelutoimilla nousemaan 60:sta noin 500:aan, niin salametsästäjät ovat parin vuoden aikana veroittaneet kantaa noin 350 yksilöön.

Tuo pikkulintu muuten oli huvittava tapaus. Se hengaili amurintiikerin häkin reunoilla pitkään ja keikisteli ihmisjoukolle. Aivan kuin se olisi yrittänyt epätoivoisesti tulla huomatuksi - "katsokaa, katsokaa, minäkin olen täällä!".