7.11.2012

Taste of Greek






Viikonloppu oli mitä mainioin. Lapsuudenystävän kanssa hyvät muistot tulvivat mieleen sydäntä lämmittäen. Evi opetti kreikkalaisen ruoan saloihin. Appiukkokin kävi. Uudesta ruokalöydöksestä innostuin niin, että piti eilen jo tehdä lisää. Ehkä se oli se Kreikasta asti kannettu oregano, mikä sen kruunasi. :)

OLIIVILEIVÄT:                                                  TÄYTE:

250G VEHNÄJAUHOJA                                   1½ SIPULIA PILKOTTUNA JA KUULLOTETTUNA
½ DL OLIIVIÖLJYÄ                                          250G KIVETTÖMIÄ OLIIVEJA PILKOTTUNA
1 DL APPELSIINIMEHUA                                KOURALLINEN TUORETTA PERSILJAA
1 TL LEIVINJAUHETTA
½ TL VALKOVIINIETIKKAA

Sekoita taikinan ainekset keskenään, lisää appelsiinimehua, jos on tarvis. Taikinasta tulee kiinteähkö pallo. Laita taikina kelmussa jääkaappiin ½ tunniksi. Leivo sitten viideksi ohueksi levyksi ja täytä täytesekoituksella siten, että reunoille jää tyhjää. Rullaa kääreeksi. Paista leivinpaperin päällä 180 asteessa noin 40 min. Tarkkaile, etteivät ruskistu liikaa. Leikkaa leipä pieniksi paloiksi.

MUNAKOISOPAISTOS:

2 MUNAKOISOA 1 CM VIIPALEINA KUORINEEN
OLIIVIÖLJYÄ
1 SIPULI PILKOTTUNA JA KUULLOTETTUNA
 1 TOMAATTI KUUTIOITUNA
400G TOMAATTIMURSKAA
KUIVATTUA OREGANOA
PIPPURIA, SUOLAA

Paista munakoisoviipaleet öljyssä pannulla kannen alla. Munakoisot imevät öljyä kuin sienet, kansi auttaa hieman tähän ongelmaan ja öljyä voi olla hieman runsaammin. Lado uunivuoalle kaikki ainekset - pohjalle munakoisot ja sipulit, sitten pippuri ja suola. Päälle tomaatti ja tomaattimurka sekä päällimmäiseksi oregano. Paista 200 asteessa 15 min.

We were given a lesson how to make Greek food. This dish was delicious!

OLIVE BREAD:                                                       FILLING:

250G WHEAT FLOUR                                            1½ ONIONS CHOPPED AND SWEATENED
½ DL OLIVE OIL                                                    250G STONELESS OLIVES FINELY CHOPPED
1 DL ORANGE JUICE                                            HANDFUL OF FRESH PARSLEY
1 TSP BAKING POWDER
½ TSP WHITE VINEGAR

Mix the bread ingrediants. Cover with plastic wrap and let it set in a fridge for half an hour. Roll out to five pieces and spread the filling on the pastry leaving the edges empty. Roll and bake the rolls in 180 C degrees for about 40 minutes or until golden brown. Cut to smaller pieces for serving. 

EGGPLANT GRATIN

2 EGGPLANTS IN 1 CM SLICES
1 ONION CHOPPED AND SWEATENED
OLIVEOIL
1 TOMATO FINELY CHOPPED
400G SMASHED TOMATOES
DRIED OREGANO
PEPPER, SALT

Fry the eggplants in oilve oil under a lid in a pan. The eggplants are like sponges sucking all the oil, so the lid will help with this (and using olive oil generously). Stack all the ingrediants on a oven tray - eggplants on the bottom, then onions, salt and pepper, tomatoes and oregano on the top. Bake in 200 C degrees in the oven for 15 minutes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti